Tässä sitä taas mennään. Yritän niin usein aloittaa bloggaamisen uusiksi ( kuului harrastuksiin teini-ikäisenä) mut sitten se vaan hiipuu enkä muista ikinä kirjottaa. Tosin luulen että mulla on ollut se ongelma, etten oikein tiedä mitä kirjottaisin. En oo koskaan tykännyt kirjoittaa päiväkirjaa tai mitään, teininä pidin blogia askartelujutuistani ja käsitöistä, sitten innostus niihin loppui kun muutin Lontooseen, jossa viihdyin muutaman vuoden. Nyt kun ollaan jo toista vuotta takaisin Suomessa, oon alkanut taas innostumaan käsitöistä yms puuhailuista. Musta on tullu semmonen ihan oikee kotiäiti. Meidän Niilo täytti viimeviikolla puoli vuotta ja mieheni neljä lasta edellisestä liitostaan vierailevat meillä vähintään jokatoinen viikonloppu. Niilon kanssa on vielä vähän vaikeaa mitään konkreettista tehdä mutta noiden isompien muksujen (12v,10v ja 2x 8v) kanssa tulee keksittyä kaikkea kivaa, viimeksikin askarreltiin heidän huoneensa seinälle kollaasi .-tyylillä tauluja ja tyttöjen kanssa tulee lähes joka kerta leivottua jotakin. 

Itsekseni olen taas opetellut virkkaamaan ja sitten neulomaan. Osasin koulussa mutta sen jälkeen käsien ihon huonosti-voinnin takia on taidot jäänneet käyttämättä, nyt kuitenkin olen taas innostunut kun iho-ongelmatkin ovat poissa. Muistelin että neulominen olisi jotekin hurjan vaikeaa ja siksi opettelinkin virkkaamaan, mutta muutama kuukausi takaperin halusin neuloa ihan itse villasukat, joten opettelin uudestaan neulomaan. Siihen sitten jäinkin koukkuun. Mulla on vaan vähän tapana neuloa "sinne päin" tyylillä. Siis aina on onnistunut ja ollut sopivia, mutta esim. kaikki neuletyöt tulee tehtyä koon 4 puikoilla, kuhan lanka vaatii 3-5 koon puikot. Mulla on tuommoiset vihreät koivuiset sukkapuikot ja ne vaan istuu niin hyvin käteen että niitä on tullut käytettyä. Pitäisi kyllä kasvattaa puikkovalikoimaa. Tilasin itseasiassa eilen Suuren Käsityölehden ja sen mukana tilaajalahjana tulee jonkin sortin puikko/koukkusetti.

Tällä hetkellä on ollut työn alla lapasia ja pipoja lapsille. 

IMG_20160210_152359.jpg

Lapasiin käytin kaikkiin pohjana Novitan perusohjetta , mustiin kirjoin Undertale-pelin hengessä kuvat, violetit perus raitasukkalangalla sekä vaaleansinisiin kirjoin tähdet silmukoita jäljittelemällä käyttäen tätä kaavaa. Nämä kaikki syntyi noin pari per päivä. 

IMG_20160210_152414.jpg

Tämä (ylläoleva) pipo syntyi yhden iltapäivän aikana, käytin Ravelrystä löytämääni ohjetta (englannin kielinen) ja pyöröpuikkojen sijaan käytin sukkapuikkoja. Tykkäsin kavennnuksen luomasta kuviosta kovin. 

IMG_20160210_152425.jpg

Ja tämä kissapipo tuli myös yhden päivän aikana valmiiksi. Tähän sain inspiraation Pinterestista, mutta mitään kunnon ohjetta en käyttänyt. Loin silmukoita puikoille, sukkapuikoilla ensin 2o-2n resoria jonka jälkeen suoraa sileää putkea n. 18cm, päättelin ylivetometodilla ja ompelin reunan kiinni, sekä kulmat kiinni muodostaen korvat. Vaaleanpunaisella vielä silmukoita jäljennellen tein kolmoit korviihin jotta korvat olisi selkeämmät. Tämä menee varmaankin jommalle kummalle tytöistä, kumpi vain haluaakin. 

 

Tällä hetkellä on puikoilla toiselle tytölle pipo tuota ensimmäisen pipon ohjetta käyttäen samalla langalla jolla tuli raitalapaset tuossa ylempänä. Nämä on kaikki tälläsiä pieniä töitä, yritän käyttää jämälankoja/keriä pois, niitä on kertynyt aika paljon, mulla on tapana Lankamaailman tarjouksista ostaa lankoja testiin aina pieniä eriä ja niitä sitte jää ylikin. Mutta sopii hyvin vuoden aikaan, lapaset ja pipot sun muut. 

Eikun takaisin puikkojen ääreen.

Emmi.