Tupa täynnä lapsia taas tämä viikonloppu, harmi vain ilman suhteen, täällä sataa kokoajan räntää, joten ollaan sitten linnottauduttu sisälle. Netflix ja popparit pelastaa onneksi tämän illan. Kaikki lapset olivat oikein tyytyväisiä neuloksiin jotka heille tein, kohta pitäisi aloittaa Aleksille vielä pipon teko, poika valitsi itse langat joista toivoi raitoja.

Opettelin ensimmäistä kertaa tekemään myös palmikkoneuletta ja teinkin siinä sitten pipon. Tarkoitus oli että menisi se Aleksille, ja vaikka tein koon Adult S, niin pipo oli liian pieni -onneksi kuitenkin sopiva pikku Niilolle jottei ihan hukkaan mennyt! Käytin Novitan untuvainen lankaa, mikä nyt toki on paksumpaa kuin ohjeen lanka, siksi valitsinkin isomman koon mutta ei. Tosin olen ollut huomaavinani että englannin kielisten ohjeiden mukaan tehdessäni on parasta ollut valita normaalia isompi koko vaikka olisikin lanka suositusten mukaan. 

IMG_20160213_155432.jpg

Niilon pipon eli Antler hat:in ohje löytyy täältä .

 

Ellin pipokin valmistui perjantaina samaan sarjaan lapasten (kuva edellisessä postauksessa) kanssa, ohjehan oli tämä.

Tytön toiveesta lisäsin vielä ison pompulan hattuun.

IMG_20160213_184804.jpg

Kunhan saan Aleksille raitapipon valmiiksi (kunhan saan sen aloitettua) ajattelin että voisin kokeilla lisää tuota palmikkoneuletta ja tehdä vaikkapa lapaset itselleni. 

 

Lainasin viikolla kirjastosta muutaman käsityökirjan ja nappasin tuon Stitch 'N Bitch -neulojan käsikirjan mukaani ja täytyy sanoa että se oli pettymys. Itselläni on saman sarjan Koukussa -kirja jonka avulla opettelin virkkaamaan kunnolla, mutta tuntuu että tuosta neulojan kirjasta en saa mitään irti. Ehkä se auttaa hyvin jossei ole koskaan ennen neulonut, mutta kun on jo perustat kunnossa, siitä ei sen enempiä hyötyä ole. Pari ohjetta vähän kiinnitti huomiota muttei kuitenkaan niin paljon, että itselleni ostaisin kirjan. Sen sijaan Linda Permann:in kirja Virkkaa Pikkuväelle -kirja vaikutti tosi kivalta. Ohjeet ovat selkeitä ja työt näyttävät kivoilta, sieltä varmasti tulee jokin työ tehtyä tuolle pikkuiselle. 

Niilo nyt iltaunille ja neulepuikot kilkattamaan!

Emmi